Blauwe Kruis Brugge klaagt verwaarlozing hondje aan

Redactie KW

De organisatie roept na een geval van verwaarlozing op om er bij stil te staan dat kleine hondjes meer ‘onderhoud’ vergen dan een bakje eten af en toe.

Het Blauwe Kruis kreeg vorige week een melding binnen van de politie van Sint-Andries om een erg verwaarloosd hondje op te halen. Een Shih Tzu was er erbarmelijk aan toe. In het dierenasiel werd de overtollige vacht verwijderd, goed voor een pak van 600 gram aan elkaar geklitte haren. Ter hoogte van de ogen werden verdroogde pakken uitwerpselen weggeknipt terwijl de maden eruit kropen. De nagels van het beestje waren ook ingegroeid.

Aandacht voor kleine hondjes

Ondertussen is het hondje al helemaal opgeknapt en verblijft het voorlopig in het asiel. De dierenarts maakte een verslag op en de hoofdinspecteur heeft de zaak gemeld aan het ministerie van Landbouw. Het is nu afwachten wat de overheid zal beslissen. Intussen vraagt het Blauwe Kruis om er aan te denken dat (ook) kleine hondjes onderhoud vragen. “Veel oudere mensen nemen een klein hondje omdat het eenvoudiger is om daar mee te wandelen en het ook al eens gemakkelijker is om op schoot te nemen”, klinkt het. “Als men echter een langharig type kiest dan vergeet men vaak dat zo’n beestje regelmatig geborsteld moet worden en er aantal trimbeurten nodig kunnen zijn.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier