Blankenbergse Zeereddingsdienst trekt nagelnieuw zeiljacht los

Redactie KW

Een snelle interventie van de reddingsdienst in Blankenberge heeft gisteravond veel erg vermeden voor een Franse pleziervaarder. Hij raakte met zijn nieuwe zeiljacht van 14 meter vast op een zandbank voor de kust tussen Wenduine en Blankenberge. De vrijwillige reddingsdienst van Blankenberge heeft trouwens een nieuwe boot in gebruik genomen om nog sneller ter hulp te kunnen snellen.

De Franse pleziervaarder kwam van het Franse Duinkerke en was op weg naar de jachthaven van Blankenberge toen hij voor onze kust verrast werd door een plotse windstoot. De man die helemaal alleen voer, kon niet meer vermijden dat zijn nagelnieuwe jacht vastliep op een zandbank.

De redding moest snel gebeuren want het werd laagtij en het jacht dreigde nog meer vast te lopen. Net voor dergelijke acties heeft de vrijwillige reddingsdienst sinds gisteren een nieuwe boot: de Straffe Hendrik. Die is uitgerust met de nieuwste communicatie-apparatuur en kan dankzij zijn bijzonder soort motoren tot heel dicht bij de kust varen.

(JV/TN)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier