Blankenbergse Zeehondenacademie geopend door Miss Belgian Beauty

In het Sea Life Centre in Blankenberge heeft Miss Belgian Beauty 2009, Yoni Mous, de Zeehondenacademie officieel geopend.
Redactie KW

In het Sea Life Centre in Blankenberge heeft Miss Belgian Beauty 2009, Yoni Mous, de zeehondenacademie officieel geopend. In de academie krijgen bezoekers op een interactieve manier uitleg over de gezondheid van de zeehonden en hoe ze in het Sea Life Centre worden verzorgd en gevoed als ze uitgeput en ziek tijdelijk worden opgevangen.

Het Zeehondencentrum is al elf jaar actief in Blankenberge. Er werden al 218 zeehonden opgevangen. Met de Zeehondenacademie zullen op regelmatige tijdstippen presentaties plaatsvinden. Een aantal toestellen laat de bezoekers interactief beleven wat het verschil is tussen mens en zeehond, bijvoorbeeld qua duikvermogen en hartslag. Mous woonde samen met een klas uit Blankenberge de eerste presentatie bij.

“We hopen dat door de Zeehondenacademie de bezoekers nog meer bewust worden van het leven van de zeehonden in de Noordzee”, vertelt verzorger Steve Vervaecke. “Niet alle zeehonden die op het strand komen, zijn ziek. Vaak willen ze even rusten en dan is het voor mensen de best mogelijke houding om uit de buurt te blijven en hun honden aan de leiband te nemen.”

Dit jaar werd al één grijze zeehond opgevangen in de Blankenbergse Zeehondenkliniek. Die soort leeft vooral voor de Engelse kust. Vanaf mei worden de pups geboren bij de gewone zeehonden. Zij leven onder meer voor de kusten van Nederland, België en Frankrijk. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier