Blankenbergse scholen in beroep tegen ipadverbod

Redactie KW

Het schoolbestuur van het Sint-Pieterscollege en de Sint-Jozefshandelsschool in Blankenberge gaat in beroep tegen de beslissing van de Vlaamse Commissie Zorgvuldig Bestuur in verband met het gebruik van ipads op school.

Zoals bekend wilden de scholen het gebruik van ipads verplicht maken vanaf volgend schooljaar, maar daartegen dienden enkele ouders klacht in bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur. Eén van hun argumenten was dat lang niet alle ouders financieel konden opdraaien voor de aankoop van zo’n toestel.

Goed voorbereid

“De raad van bestuur heeft deze beslissing genomen omdat ze ervan overtuigd is dat het overleg met ouderraad en schoolraad goed en correct is gebeurd en dit zowel formeel als informeel. Ze onderschrijft dat het kostenplaatje erg zorgvuldig is voorbereid”, laten de scholen weten in een communiqué. ” Het schoolbestuur staat achter dit iPadproject en wil dit met het schoolteam verder realiseren. Het schoolbestuur hoopt tijdens de beroepsprocedure de Vlaamse regering te kunnen overtuigen van de pedagogische meerwaarde van het project”, luidt het nog

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier