Blankenberge wil geen extra winkels in nieuw stadion van Club Brugge

Redactie KW

Het stadsbestuur van Blankenberge roert zich in het aanslepende dossier van het nieuwe stadion van Club Brugge.

Nu het uitgesloten is dat er een stadion komt aan de Chartreuse is een nieuwe locatie langs de Blankenbergse Steenweg nog de enige optie. Maar het stadsbestuur van Blankenberge meent dat er dan rekening moet gehouden worden met een aantal randvoorwaarden.

Meerwaarde

“Globaal kan een nieuw stadion ter hoogte van de Blauwe Toren een meerwaarde betekenen voor Blankenberge”, zeggen burgemeester Patrick De Clerck en eerste schepen Johan Van Eeghem. “De meerwaarde stelt zich onder andere door de aanwezigheid van bezoekers aan onze stad voor of na een match, of door de partners van de voetbalsupporters die een bezoek aan Blankenberge zou brengen”.

Geen extra winkels

Maar het stadsbestuur vindt het onverantwoord dat er naast de site van B-Park en de handelsinfrastructuur van Blankenberge, nog extra winkels zouden worden gerealiseerd. “In de huidige moeilijke socio-economische situatie is een groot bijkomend winkelvolume ter hoogte van de Blankenbergse Steenweg nefast voor de handelaars in Blankenberge en het centrum van Brugge ook trouwens”, menen zij.

Verkeersstroom

Daarnaast zouden de verkeersstromen richting Blankenberge vertraging kunnen ondervinden door het vele verkeer dat vanaf de E 40 via de ring van Brugge naar de locatie Blankenbergse Steenweg zou komen. “Een multimodale en goed overwogen verkeersafwikkeling in realisatie met de AX is dan ook essentieel en zou veel van de eventuele verkeersproblemen kunnen oplossen. Verder pleiten we tevens voor het meervoudig ruimtegebruik van de bestaande parkings in de directe omgeving”, zeggen De Clerck en Van Eeghem.

Overleg

Het stadsbestuur van Blankenberge vraagt daarom dringend overleg vraagt in dit dossier. “Het lijkt evident dat, gezien de nabijheid van de site ten aanzien van Blankenberge, de beleidsmensen van Blankenberge binnen het besluitvormingsproces gehoord worden”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier