Blankenberge tegen nieuw winkelcentrum Brugge-Noord

Redactie KW

De gemeenteraad van Blankenberge zal zich op 9 september buigen over een motie aan de Vlaamse regering waarin ze aandacht vraagt voor haar opmerkingen in verband met de inplantingsplaats van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge. Blankenberge is vooral bezorgd voor haar handelaars en de mobiliteit naar de kuststad.

Volgens Blankenbergse VLD-schepen en Vlaams parlementslid Patrick De Klerck (Open vld) heeft Club Brugge ontegensprekelijk nood aan een nieuwe modern stadion om zijn ambities waar te maken. De nieuwe UEFA-normen maken de realisatie van een nieuw stadion ook noodzakelijk.

Blankenberge werd echter in tegenstelling tot de gemeenten Oostkamp, Zedelgem en Brugge niet gehoord door de werkgroep die de inplantingsplaats van het nieuwe stadion moet adviseren aan de Vlaamse regering. Toch hoopt het stadsbestuur dat alsnog met haar opmerkingen wordt rekening gehouden.

Blankenberge vreest bij een inplanting in Brugge-Noord veel hinder voor het lokale en toeristische verkeer van en naar onze badstad. De nieuwe autosnelweg AX zal immers ten vroegste in 2014 zijn gerealiseerd. Bijkomende winkels met ene totale oppervlakte van 25.000 tot 40.000 vierkante meter ziet het Blankenbergse stadsbestuur als de doodsteek voor veel handelszaken in Blankenberge en elders aan de Oostkust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier