Blankenberge in top-10 van meeste agenten per aantal inwoners

Redactie KW

In het lijstje, dat N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts liet berekenen, staat Blankenberge – en daarbij aansluitend ook Zuienkerke – op de negende plaats, na grootsteden als onder andere Brussel, Charleroi, Antwerpen en Gent.

Ben Weyts wil met de lijst aantonen dat Vlaanderen benadeeld wordt als het op de verdeling van manschappen aankomt. Zo stipt hij aan dat in Herent en Kortenberg maar 51 agenten zijn voor 40.000 inwoners, terwijl er in het Waalse Hoei 84 zijn voor 21.000 inwoners.

Vanuit West-Vlaams oogpunt valt vooral de negende plaats van Blankenberge en Zuienkerke op bij steden en gemeenten met de meeste agenten per inwoners. Blankenberge en Zuienkerke klokken af op 39,4 per 10.000 inwoners, da’s drie tienden meer dan Oostende, dat daarmee op de tiende plaats in de lijst staat. In de lijst van gemeenten met de minste agenten per inwoners vinden we ook enkele West-Vlaamse politiezones. Zo moet de zone Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke) het stellen met 14,1 politieagenten per 10.000 inwoners en de politiezone Regio Tielt (Tielt, Ardooie, Lichtervelde, Pittem, Ruiselede en Wingene) met 14,2.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier