Bjorn Delaire droomt van een toekomst als handbiker

Redactie KW

Bjorn Delaire (33) is na een motorongeval verlamd tot aan zijn middel, hij droomt ervan om als handbiker deel te nemen aan Paralympics.

Een ongeval met de motor in Kortrijk heeft acht maanden geleden het leven van Kortrijkzaan Bjorn Delaire drastisch veranderd. Hij is verlamd en levenslang aan een rolstoel gekluisterd. Na maanden van revalidatie mag Bjorn vandaag vrijdag het revalidatiecentrum van het UZ Gent verlaten. “Het waren acht zware maanden.”

Bjorn heeft intussen een nieuw doel voor ogen. “Voor mijn ongeval sportte ik zeven dag op zeven. Ik deed mee aan loopwedstrijden en ik ging alle dagen fitnessen. Ik wil blijven sporten. Ik ga een handbike kopen en wil zo ver mogelijk raken als handbiker. En ja, ik droom al van de Paralympics”, lacht Bjorn.

Hij is zijn familie, vrienden en zeker zijn vriendin Els dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun. “Ik heb ontdekt dat ik veel echte vrienden hebben. Ze zijn er altijd voor mij geweest. Zo is er een vriend van mij die een fitnesscentrum runt en die gaf mij een levenslang gratis fitnessabonnement en zal me ook helpen een sportprogramma op te stellen. Ook mijn vriendin Els is fantastisch. Ze is mij altijd blijven steunen. Het is voor haar zeker even moeilijk als mij. Ik ben zo blij dat ze bij mij gebleven is.’

(EVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier