Bisschop Roger Vangheluwe tevreden over jubileumjaar

Redactie KW

De Brugse bisschop Roger Vangheluwe is tevreden over het dubbele jubileumjaar “450 jaar oprichting en 175 jaar heroprichting van het bisdom Brugge”.

Dat zei hij dinsdag tijdens een afsluitende persconferentie. “Het jaar bracht een mix van heel verscheiden evenementen. Het publiek werd betrokken via gebedsmomenten in de parochies, en via een aantal culturele evenementen. Daarnaast waren er ook publicaties van verschillende aard.”

De variatie van evenementen bracht volgens de bisschop een waaier van invloeden tot bij de mensen. Hij verwees daarbij ook naar enkele lezingen die werden georganiseerd door kardinalen, de bedevaarten naar Rome en Assisi en enkele tentoonstellingen.

Na Kerstmis zal het logo van het jubileumjaar verdwijnen. Het werd ontworpen door priester Jan Rossey. Het logo prijkte een jaar lang op het tijdschrift van het bisdom en op de pralines die de Brugse meester-chocolatier Dominique Persoone ontwierp voor het jubileumjaar. Die pralines werden niet verkocht, maar enkel aangeboden tijdens evenementen in het kader van de jubileumviering. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier