Bisschop Bonny ontvangen bij paus, gesprek ging ondermeer over zaak Vangheluwe

Redactie KW

De Antwerpse bisschop Johan Bonny, afkomstig van Ichtegem, is samen met aartsbisschop Léonard ontvangen bij de paus. De ontmoeting vond plaats in het kader van het vijfjaarlijkse ad-liminabezoek van de Belgische bisschoppen in Rome, en is overschaduwd door de zaak Roger Vangheluwe.

Er is gepraat over de huidige situatie van de Belgische kerk. Daarbij kwam onder meer het kindermisbruik en het ontslag van bisschop Roger Vangheluwe van Brugge ter sprake. Maar ook andere zaken, zoals het gebrek aan roepingen, werden tijdens de ontmoeting besproken.

Sinds maandag zijn de Belgische bisschoppen, voor het eerst sinds het aantreden van paus Benedictus XVI, samen op bezoek in Rome. Ter voorbereiding van het bezoek stelde iedere bisschop een rapport op met een verslag over het leven in zijn bisdom, de plaats van de kerk in de Belgische samenleving en de belangrijkste problemen en uitdagingen waarmee de katholieke kerk in ons land te maken heeft.

De komende dagen staat ook voor de andere Belgische bisschoppen een onderhoud met de paus gepland. Zaterdag zullen de Belgische bisschoppen gezamenlijk in algemene audiëntie worden ontvangen.

(jv – belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier