Bisdom viert dubbel jubileum

Redactie KW

Voor het bisdom van Brugge is een feestjaar aangebroken. Het bisdom viert een dubbel jubileum. Het is 450 jaar geleden dat het bisdom is opgericht. Tijdens de Franse Revolutie is het afgeschaft, om dan 175 jaar geleden opnieuw te zijn opgericht. Oprichting en heroprichting worden dit jaar dus gevierd met tal van initiatieven. Speciaal voor het jubileumjaar is ook een nieuw logo ontworpen.

Het moderne nieuwe logo van het diocesane jubileumjaar van het bisdom Brugge is het resultaat van een wedstrijd. Een priester, die ook kalligraaf en vormgever is, heeft het winnende logo ontworpen. Hij speelt met de jaartallen waarin het bisdom Brugge is opgericht en heropgericht en met het jubileumjaar 2009, in het groen : kleur van de hoop.

450 jaar geleden hebben de Spanjaarden de bisdommen van onder meer Ieper, Brugge en Gent opgericht. Het authentieke stichtingsdocument van het bisdom Brugge in 1559 bestaat nog.

Er is ook een nieuwe compositie gemaakt, die het Vlaams Radio Koor tijdens een concertreeks in maart voorstelt. Er zullen ook verschillende tentoonstellingen zijn, een Romebedevaart en nog tal van andere initiatieven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier