Bisdom Brugge steunt choleraslachtoffers in Haïti

Redactie KW

Het bisdom Brugge schrijft 25.000 euro over aan Caritas International om de slachtoffers van de cholera-epidemie in Haïti te helpen.

Een gebrekkige hygiëne, bedorven voedsel en vooral een slechte kwaliteit van het drinkwater hebben de epidemie wellicht veroorzaakt en verspreid. Eerder dit jaar had het bisdom Brugge al 20.000 euro overgeschreven aan Caritas International voor de eerste noodhulp aan Haïti dat toen geteisterd werd door een zware aardbeving. Het bisdom haalt deze som uit het rampenfonds waarvoor elk jaar in juli een collecte gehouden wordt in alle kerken en openbare kapellen. Begin dit jaar was er nog een bijzondere collecte voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Caritas International is de Belgische schakel van één van de grootste internationale netwerken, Caritas Internationalis, dat 165 katholieke organisaties groepeert die actief zijn in 200 landen en/of streken. Caritas International helpt slachtoffers van oorlogsgeweld, natuurrampen, armoede en migratie in hun eigen land of op de vlucht.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier