Birger Jonckheere gaat voor de overwinning in Keukenrebellen

Redactie KW

Mocht er in de gemeente nog iemand zijn die Birger Jonckheere niet kent, wel lang zal dat niet meer duren. Vanaf vanavond is de sympathieke twintiger wekelijks te zien in het VT4-programma Keukenrebellen. Of Birger er zijn wilde pluimen zal verliezen, valt nog af te wachten. Maar dat hij zich volledig zal geven, is een feit… (XTM)

“Toen mijn moeder het spotje zag waarin kandidaten gezocht werden voor het programma Keukenrebellen, wist zij direct dat het iets voor mij zou zijn. Zelf twijfelde ik eerst een beetje, niet zozeer uit schrik maar vooral omdat er zoveel komt bij kijken. Heel dat tv-gebeuren is zeer indrukwekkend”, weet Birger te vertellen.

„Voor mij is het mooiste hieraan de ervaring die we opdoen. We komen werkelijk in plaatsen waar je anders niet komt en ontmoeten mensen die in het vak echt iets betekenen. Hiervoor alleen al beschouw ik de deelname als de hoofdprijs. Uiteraard wil ik er op het einde nog bijzijn om effectief als winnaar uit het programma te komen”, zegt Birger Jonckheere die uiteraard niet veel van het verloop van het programma mag lossen.

„Het programma is leuk omdat het geen afvalrace is, noch een populariteitsconcept. Je moet gewoon volhouden, het is een natuurlijke selectie. Het klinkt allemaal mooi, maar het zijn soms lange, keiharde dagen. Wie het niet aankan, stapt er uit en op het einde delen de overblijvers de prijzen. Of ik er dan nog zal zijn, kan ik niet zeggen. Maar wie mij kent, weet dat ik voor niet minder zal gaan”, besluit keukenrebel Birger Jonckheere. (XTM)

Keukenrebellen is elke donderdag te zien op VT4 om 21.40 uur. Het volledige interview met Birger lees je deze week in de Krant van West-Vlaanderen (editie Zeewacht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier