Binnenkort Westvleteren XII te koop in Colruytwinkels

Redactie KW

(UPDATE) Op donderdag 3 november start een uitzonderlijke verkoop van het trappistenbier Westvleteren XII in alle Belgische Colruytwinkels. Elke klant die een aankoopbon uit Knack afgeeft aan de kassa, kan één bouwsteenbox Westvleteren XII kopen. Vorig jaar was er al eens sprake van zo’n actie, nu wordt ze concreet. Met de opbrengst moet de heropbouw van de trappistenabdij bekostigd worden.

De Abdij van Westvleteren wil 93.000 van die bouwsteenboxen verkopen. Elke box kost 25 euro en bevat 6 flessen Trappist Westvleteren 12 en twee unieke degustatieglazen. De actie moet dus alles samen zo’n 2,3 miljoen euro opleveren. De opbrengst gaat integraal naar de heropbouw van de trappistenabdij. De abdij doet dergelijke verkoop van Trappist Westvleteren buiten de abdij voor de eerste keer.

Herstelwerken

Een tiental jaar geleden werd de broedergemeenschap van de Abdij van Westvleteren geconfronteerd met onherstelbare verzakkingen aan het kloostergebouw. De bouwopdracht werd toevertrouwd aan de voormalige Vlaamse bouwmeester bOb Van Reeth. De werken startten halfweg 2008 en begin 2012 zullen de broeders hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woonst.

Bon in Knack

Om de verbouwing te financieren, hebben de broeders sinds september 2010 elke maand een extra brouwbeurt van Trappist Westvleteren 12 voorzien. Het ontwerpbureau Eclips Design creëerde een originele bouwsteenbox, het personeel van de beschutte werkplaats Westlandia in Ieper verzorgde de verpakking. De productie- en verpakkingskosten werden voorgefinancierd door KBC. De 93.000 boxen zullen eerstdaags opgehaald worden door Colruyt, dat zijn nationaal distributiekanaal hiervoor gratis aanbiedt. Elke klant die een bon uit Knack, Le Vif of De Standaard afgeeft aan de kassa, kan één box aankopen. De actie loopt van donderdag 3 november en duurt zolang de voorraad strekt.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier