Binnenkort met fiets op spoor tussen Adinkerke en Duinkerke ?

Redactie KW

Als het van Spoorslag en Trekhaak73 afhangt, kunnen we binnenkort fietsen op het ongebruikte stukje spoor tussen Adinkerke en het Noord-Franse Duinkerke. De twee werkgroepen sloegen de handen in elkaar om het idee van hun spoorfietsen te lanceren.

Het project ligt nu op tafel bij het kabinet van minister van Toerisme Geert Bourgeois. “Als het idee ook over de grens goed onthaald wordt, kunnen we misschien vanaf volgend jaar via het spoor naar Frankrijk fietsen”, zegt woordvoerder José Plesier uit Veurne.

Spoorslag heeft in 1978 als eerste in Europa met een spoorfiets gereden op de toenmalige spoorlijn van Torhout naar Oostende. Deze werkgroep, met Frans Laridon uit Varsenare als voorzitter, is sinds enkele jaren bekend in het Franse Département Ardèche. Daar ligt een spoorweg die niet meer bereden wordt en Spoorslag bracht er de spoorfietsen ter sprake, waarop de bal snel aan het rollen ging. Enkele gedreven mensen uit de streek hebben samen met een busconstructeur uit Valence autootjes met trappers gebouwd, die nu over een afstand van twaalf kilometer op een traject langs les Gorges du Doux rijden. De ‘Via Ardèche Vélorail’ bestaat nu twee jaar en kon vorige zomer op 18.000 nieuwsgierige bezoekers rekenen”, vertelt José.

Meer info over de Via Ardèche Vélorail vind je op www.velorailardeche.com.

(WVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 8 juni 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier