Bijzondere camerawagen filmt verkeersborden

Redactie KW

In Diksmuide reed afgelopen weekend een bijzondere wagen rond. In opdracht van de Vlaamse Overheid fotografeert een firma met een panoramische camera op het dak van een auto alle verkeersborden in Diksmuide

Sinds enkele maanden rijdt een firma in opdracht van de Vlaamse overheid letterlijke alle wegen in Vlaanderen af om alle verkeersborden de inventariseren. Een speciale panoramische camera op het dak van de auto neemt om de vijf meter een digitale foto van 360 graden van de weg en van de verkeersborden. De gegevens zijn bedoeld voor een online verkeersbordendatabank van het Vlaamse Gewest. Vorig weekend werd de wagen in het centrum van Diksmuide opgemerkt.

“Ook Stad Diksmuide zal de databank kunnen gebruiken”, legt Willy Delancker van de stedelijke dienst wegen & verkeer uit. “Op die manier kunnen we nagaan welke borden er precies op welke plaats staan zonder daarvoor ook telkens ter plaatse te gaan. Ook de politie zal de gegevens uiteraard goed kunnen gebruiken.”

“Ik vermoed dat de camerawagen de komende dagen ook nog in Diksmuide zal rondrijden. Immers, alle verharde wegen moeten worden gefotografeerd en daar zijn ze niet in een, twee, drie klaar mee.”

Letterlijk elke verharde weg in Vlaanderen wordt aangedaan, dus de camerawagen zal nog in tal van andere gemeenten kunnen worden gezien. (TVDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 27 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier