Bijsturing plannen nieuw vredegerecht in Wervik : meer parkeerplaatsen

Redactie KW

Er is een belangrijke doorbraak rond de bouw van een nieuw vredegerecht achteraan de bibliotheek in de Duivenstraat. Voor de bibliotheek komen er acht koopappartementen en kantoorruimtes. Aanvankelijk waren daar zeventien appartementen voorzien en zouden de dertig parkeerplaatsen voor de bib allemaal verdwijnen. Nu blijven er 21 publieke parkeerplaatsen over.

“We zijn gematigd positief”, reageert woordvoerster Virginie Terrier namens de buurtbewoners en zelfstandigen. In de loop van vorig jaar lekten de eerste plannen uit en dat zorgde voor een storm van protest wegens het verlies van alle parkeerplaatsen voor de bib. Het schepencollege zag door de bezwaren en petitie af van de plannen. Ook de ondernemersorganisatie Unizo was tegen. “Ondertussen gingen we op zoek naar alternatieven en zouden er appartementen komen tussen de bibliotheek en de politie”, zegt schepen Hendrik Ingelbeen (CD&V). “Maar dat tweede ontwerp kreeg geen goedkeuring van het gewestelijk bestuur Ruimtelijke Ordening”, zegt ontwerper Rik Behaeghel. “Onder meer omwille van het verlies aan open groene ruimte (nu is er daar een gazon, nvdr).”

Achteraan vijftig parkeerplaatsen

“We voorzien in drie bouwlagen acht kwaliteitsvolle appartementen van negentig vierkante meter”, zegt de ontwerper. “Zowel op het gelijkvloers als op de eerste en tweede verdieping komen er kantoorruimtes. Naast de publieke parkeerplaatsen voorzien we er ook acht voor de bewoners van de appartementen en twaalf voor de kantoren.”

“Achteraan voorzien we bijna vijftig parkeerplaatsen. Langs de Duivenstraat komt er een ruime doorsteek van elf meter breedte naar de parking achteraan. Het gazon tussen de bib en politie blijft. Het nieuw vredegerecht wordt een modern en zeer functioneel gebouw. Volledig op de gelijkvloerse verdieping en vrij eenvoudig van architectuur.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier