Bijpost brandweer in Geluwe blijft nog een tijdlang open

Redactie KW

Eerder maakt het nieuw schepencollege van SP.A-N-VA-Open VLD de intentie tot sluiting vanaf juli bekend.

Maar zover komt het dus nog niet. De intentie tot sluiting kadert in de brandweerhervorming en vooral in functie van de Snelle Adequate Hulpverlening (SAH). Dit houdt in dat er vijf minuten na een oproep zes brandweerlui vanuit de kazerne moeten vertrekken naar de plaats van een brand of ongeval. Wegens onvoldoende manschappen overdag, kan de bijpost Geluwe dat niet garanderen. In het kader daarvan zal de bijpost Geluwe tijdens de daguren niet worden opgeroepen. Wel ‘s nachts en tijdens het weekend.

Grondreglement

“In functie van de samensmelting van beide korpsen gaat de luitenant-dienstchef Filip Simoens een grondreglement opmaken”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A). “De technische commissie zal de samensmelting tot één korps voorbereiden. We zetten daarop geen tijd. Eerst gaan we dat grondreglement goedkeuren. De technische commissie is er zich van bewust dat de bijpost Geluwe niet kan worden behouden tot er ergens tussen Wervik en Geluwe een nieuwe kazerne is.”

De nieuwe coalitie gaat aan de inwoners van Geluwe een Open Brief verspreiden. “Met een duidelijke uitleg waarover het gaat en hoe de vork precies aan de steel zit”, benadrukt de burgemeester. “In die brief willen we verduidelijken dat het niet voor ons plezier is dat we de bijpost Geluwe willen sluiten, maar dat het gaat om veiligheid en verantwoordelijkheid.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier