Bijna 700.000 euro voor nieuw OC in Loker

Redactie KW

Maandag 22 december komt de gemeenteraad bijeen voor de bespreking van het gemeentelijke budget voor 2009 en de daaraan gekoppelde belastingsreglementen. Het nieuwe ontmoetingscentrum van Loker is een van de uitschieters in dat budget.

Er zijn ook nog een aantal andere punten en op het einde van de openbare zitting legt Nicole Demuynck de eed af als schepen, in opvolging van Etienne Gaudissabois die wel gemeenteraadslid blijft.

Gekoppeld aan het budget is er natuurlijk ook de bijhorende beleidsnota, die ons een idee geeft van het investeringsprogramma voor het komende jaar. Een van de blikvangers daarin is de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum in Loker. Er wordt hiervoor 687.500 euro voorzien. Dit jaar al werd voor het ontwerp een open oproep gelanceerd via de Vlaamse Bouwmeester, wat nu moet resulteren in de aanstelling van de ontwerper en daarna de aanbesteding en de uitvoering van de werken. Indien deze werkwijze blijkt mee te vallen, zal volgend jaar ook dezelfde werkwijze gevolgd worden voor de uitbreiding van de sporthal. Verder is 370.000 euro voorzien voor zink- en dakwerken voor de kerk van Loker.

In de rubriek ‘veiligheid’ wordt 24.000 euro voorzien voor de aankoop van brandweeruitrusting. Nu het nieuwe brandweerstation van Westouter is voltooid, zijn hier de grote kosten voorlopig even achter de rug. In de loop van 2009 zal de gemeentelijke basisschool het aangepaste gebouw in gebruik kunnen nemen. Er wordt daarom nog geïnvesteerd in nieuw meubilair voor de refter en de nieuwe kleuterklassen. (JRE)
Gemeenteraad, maandag 22 december om 20 uur in De Warande.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier