Bijna 60 % van de West-Vlaamse gezinnen maakten overstap naar andere energieleverancier

Redactie KW

Maar liefst 26.080 gezinnen (zo’n 58,5 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers van de groepsaankoop groene energie en gas die de Provincie West-Vlaanderen organiseerde. De hoogste besparing bij de gezinnen bedraagt 1.762 euro, de gemiddelde besparing 278 euro.

Maar liefst 44.553 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is bijna 9 % van alle West-Vlaamse gezinnen. Op maandag 6 februari vond de online-veiling plaats. Essent bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, Lampiris bleek het beste bod klaar te hebben voor groene elektriciteit.

Ondernemingen

De Provincie West-Vlaanderen was ook de eerste Vlaamse Provincie die de groepsaankoop groene stroom en gas ook gratis voor ondernemingen met een beperkt verbruik organiseerde. 2172 ondernemingen schreven zich vrijblijvend in. 491 bedrijven (22,6 %) gingen in op het voorstel van Essent voor groene elektriciteit (al dan niet in combinatie met gas).

Ook bedrijven met een hoger verbruik konden deelnemen aan een groepsaankoop voor groene stroom en gas. Daarvoor konden ze terecht bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij. Deze bedrijven dienden een bijdrage te betalen om deel te nemen aan deze groepsaankoop. 149 dergelijke bedrijven namen deel aan deze groepsaankoop.

Vervolg

Gezien het grote succes wordt in 2013 opnieuw een groepsaankoop georganiseerd. Wie liever niet wacht, kan deelnemen aan de groepsaankoop van Oost-Vlaanderen (inschrijven tot 6 mei 2012) via www.samengaanwegroener.be (doorklikken via het logo van Oost-Vlaanderen). Het is geen probleem om als West-Vlaming deel te nemen aan een groepsaankoop georganiseerd door een ander provinciebestuur.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier