Bijna 500.000 euro steun voor 4 visserijprojecten

Redactie KW

Vier projecten die het Belgisch zeevisserijgebied verder willen ontwikkelen ontvangen in het kader van het Europees Visserijfonds samen 477.837,60 euro Europese, Vlaamse en provinciale steun. Op 18 april 2012 keurde de Plaatselijke Groep voor de duurzame ontwikkeling van het Belgisch zeevisserijgebied vier van de ingediende projectvoorstellen goed.

Zo wil ‘Oostendse Langoustine Visserij’ Vlaamse langoustines promoten op nationaal en internationaal vlak. Het project ‘NorthSeaChefs & Vissers’ brengt dan weer vissers en chefs dichter bij elkaar. Chef-koks Rudi van Beylen van Hof ten Damme, Filip Claeys van 2-sterrenrestaurant De Jonkman, visser Danny Huyghebaert en de Vlaamse schelpdier- en viscoöperatieve zetten hun schouders onder dit project.

‘Vistraject’ geeft uitvoering aan het convenant ‘Naar een duurzame visserij’ en ‘Van boord tot bord, een blik op de hedendaagse kustvisserij’ zet in op de promotie van het product vis, de visserijsector en de Nieuwpoortse visveilig en bouwt hierbij reeds bestaande arrangementen verder uit.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier