Bijna 150 personen met een handicap beleven opnieuw hoogdag tijdens Jumbo-Run

Redactie KW

Voor de 42ste keer al organiseerde het Dominiek Savio Instituut uit Gits de Jumbo-Run voor personen met een handicap. Na een helse tocht in tropische omstandigheden kwamen de bijna 150 deelnemers aan in gastgemeente Ardooie. In het cultureel centrum ‘t Hofland kreeg iedereen een uitgebreide maaltijd en werd voor animatie gezorgd. Coördinatrice Patsy Verheylesonne was ontroerd bij het aanschouwen van deze grote bende vol gelukkige mensen.

“Dit kan je wel stellen, want onze bewoners leven echt maanden vooraf al naar dit evenement toe. Sommigen laten er zelfs hun slaap voor. Ik ben blij dat er opnieuw veel motards aanwezig zijn. Niet meer zo evident, want veel dergelijke meetings verliezen aan belangstelling. Bij ons is dit niet het geval en daarvoor is maar één echte reden: we koppelen jarenlang dezelfde mensen aan elkaar op de motor. Het worden een soort familieleden. Zelfs Nederlanders en Engelsen vinden ons initiatief leuk.”

De dag wordt vanaf achttien uur afgesloten met een feest op het domein van Dominiek Savio en om middernacht is er een groots vuurwerk. (SBR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 24 augustus 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier