Bijna 100 nieuwe woongelegenheden langs de Leie in Wervik

Redactie KW

Begrensd door de parkbegraafplaats in de Hansbekestraat, de Hoge Plankebeek, de Barrierestraat en de Leie komen er in de toekomst in Wervik bijna honderd nieuwe woongelegenheden. Het gaat om een woongebied van ongeveer vijf hectare.

De gemeenteraad keurde de voorlopige aanvaarding van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) goed. “Het gaat om een unieke ligging langs de Leie”, aldus schepen Hendrik Ingelbeen (CD&V).

“Het woongebied is volledig eigendom van de sociale bouwmaatschappij De Leie. Als stad willen we dit gebied laten ontwikkelen met een mix van woningtypes. Waar ook plaats is voor grote kavels.” Aan de ene kant wordt een deelzone voorzien waar een grotere dichtheid aan woningen mogelijk is. Daar is de realisatie voorzien van 34 sociale koopwoningen en 16 sociale huurwoningen. Centraal komt er een zone voor 26 sociale kavels waar vrij kan worden gebouwd. “In de zone langs de Leie streeft men naar 22 grotere kavels”, aldus de schepen. “In de voorschriften staat dat de gemiddelde oppervlakte van deze kavels gemiddeld vijfhonderd vierkante meter moet zijn.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier