Bijna 10 procent West-Vlaamse bestuurders rijdt tijdens weekend onder invloed

Redactie KW

Tijdens het weekend rijdt 9,5 procent van de West-Vlaamse bestuurder onder invloed van alcohol. Dat blijkt uit de tussentijdse evaluatie van de BOB-zomercampagne. De gouverneur van West-Vlaanderen, Paul Breyne, vindt dit “sociaal onaanvaardbare” cijfers.

De cijfers hebben betrekking op de controles tussen 15 juni en 15 juli. Er werden in die periode in de kustprovincie 4.356 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Uit de evaluatie blijkt dat 6 procent teveel gedronken had. Dat cijfer steeg tot 9,5 procent tijdens de weekends.

In dezelfde periode moesten ook 1.293 bestuurders een ademtest afleggen naar aanleiding van een verkeersongeval. Uit die evaluatie blijkt dat 13,1 procent van de bestuurders te veel had gedronken. Dit steeg in het weekend tot 17,5 procent.

Gouverneur Breyne vindt de cijfers sociaal onaanvaardbaar. “Het percentage overtreders tijdens de eerste maand van de BOB-zomercampagne volgt de tendens van het provinciaal jaargemiddelde, maar we moeten blijven streven naar een veilige provincie en de mensen blijven overtuigen dat drinken en rijden niet samengaan. De cijfers tonen aan dat dronken rijden niet enkel in de feestperiode een probleem vormt”, zegt de gouverneur, die er aan toevoegt dat de controles opgevoerd worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier