Bijna 1.500 likes voor behoud schoolboom in Izegem

Redactie KW

Op Facebook werd op 10 december een pagina in het leven geroepen die ijvert voor het behoud van een beukenboom op de speelplaats van de Prizma Middenschool Izegem. De boom wordt met omhakken bedreigd en dat willen leerlingen en oud-leerlingen tegenhouden.

“Die boom is onlosmakelijk verbonden met de school”, merken bepaalde leerlingen op. Ook oud-leerlingen herinneren zich de beuk nog levendig. “We hebben er vaak onder gespeeld”, klinkt het. Op amper enkele dagen tijd kreeg de pagina ‘Red de boom van Middenschool Izegem’ bijna 1.500 likes.

“We zijn hierdoor verrast”, reageert directeur Luc Berteloot van de bewuste school. “Het toont wel aan dat iedereen begaan is met de boom. We hebben hier allemaal groene vingers.”

Volgens de directeur staat het nog niet vast dat de boom weg moet. “Er wordt volgend jaar een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Gevreesd wordt dat de wortels van de beuk echter rond de rioolbuizen zitten en in de buurt van een regenput. Als die wortels verwijderd worden is het niet zeker of de boom in leven zou blijven. Ook de stabiliteit kan in gevaar komen. Maar we kunnen pas oordelen eens de speelplaats is opgebroken. Mocht de boom moeten wijken, dan zullen we zeker minstens twee andere aanplanten”, belooft de directeur nog.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier