Bijkomend telefonie-onderzoek bevolen in assisenproces Ahmed Liou

Redactie KW

Op het assisenproces tegen Ahmed Liou (60) in Brugge is er beslist om bijkomend onderzoek te doen naar een aantal telefoonnummers.

De beschuldigde had op de dag van de feiten korte contacten met drie Franse nummers. De Marokkaan uit Wevelgem staat terecht voor de foltering en moordpoging op zijn toen 17-jarige dochter Chaima.

De discussie over het telefonie-onderzoek laaide op tijdens de getuigenis van misdrijfanalist Rudy Vansteenkiste. Op 9 september 2011 belde Ahmed Liou in de namiddag naar drie Franse telefoonnummers. De beschuldigde stelde zelf dat hij op dat moment in de moskee was, en dus niet kon bellen. Die moskee bevindt zich overigens net over de Franse grens.

“Uitgeleend aan een kameraad”

Jef Vermassen, advocaat van de burgerlijke partijen, had geen vrede met dat antwoord. In het dossier stond dat Liou al kort daarvoor de moskee had verlaten. Daarop antwoordde de beschuldigde dat hij zijn gsm mogelijk kort had uitgeleend. “Het kan zijn dat ik mijn telefoon heb gegeven aan een kameraad om te bellen naar zijn zus.”

In overleg met alle partijen werd besloten om nog onderzoek te doen naar de telefoonnummers. De politiemensen die het onderzoek leidden, zullen zelf naar de Franse nummers bellen. Op het einde van de dag komen zij nog getuigen over de moraliteit van de beschuldigde. Ze zullen dan ook meedelen of de telefoontjes naar de Franse nummers iets hebben opgeleverd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier