Bij Sea Life in Blankenberge zijn ze de tel kwijt

Redactie KW

Dierenpark Sea Life in Blankenberge gaat de komende weken de bezoekers inschakelen om het aantal dieren in het park in kaart te brengen.

“Er zijn sinds de opening in 1995 zoveel dieren geboren, en we hebben zoveel nieuwe diersoorten in de attractie geïntroduceerd, dat het lastig is om met zekerheid te zeggen hoeveel dieren we in onze aquaria hebben,” legt hoofd dierenverzorging Steve Vervaecke uit. “Om echt ieder zeedier, van garnaal tot haai en van hermietkreeft tot murene te kunnen tellen, hebben we hulp nodig. De meer dan 2.500 vissen en andere dieren zwemmen steeds rond en velen verstoppen zich ook in de talloze gaten en spleten van het koraal en de rotsen in de aquaria.”

Er moet zowel binnen in het aquarium als buiten in het marinepark geteld worden. Vanaf 20 juli krijgen alle bezoekers een tellijst aan de ingang van het park. De telling loopt tot en met 4 augustus, waarna de verzorgers het gemiddelde van de ingevulde tellijsten zullen nemen om zo het aantal dieren te bepalen. Als bedankje voor de hulp zullen onder de deelnemers verschillende prijzen verloot worden, met als hoofdprijs een Dag als Dierenverzorger waarbij de gelukkige wordt opgeleid tot junior dierenverzorger.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier