Bij bPost in Oostende is een spontane staking uitgebroken

Redactie KW

Bij bPost in Oostende zijn de postmannen vrijdagmorgen spontaan in staking gegaan. Ze protesteren tegen de te hoge werkdruk.

In Oostende heeft vrijdag bijna het voltallige personeel van het uitreikingskantoor spontaan het werk neergelegd. De postmannen nemen het niet dat bpost opnieuw nieuwe normen oplegt, wat volgens hen zal zorgen voor extra overwerk. Ook in Roeselare, Brugge en Kortrijk zijn er gelijkaardige problemen, maar daar wordt er vandaag wel gewerkt.

De Oostendenaars zullen vrijdag geen post bedeeld krijgen. Ook de bedeling van de kranten zal moeilijk verlopen. Het bijna voltallige personeel van de uitreiking heeft vrijdagmorgen vroeg het werk neergelegd.

Onbetaald overwerk

In het kader van het Georoute-project werden er nieuwe normen opgelegd door de directie van bpost. De postmannen vrezen dat ze hierdoor nog langer op ronde zullen zijn. Nu worden ze betaald voor 7 uur en 36 minuten, maar volgens de vakbonden werken heel wat postmannen tussen de 9 en 10 uur en voor het overwerk worden ze niet betaald.

Elders ook problemen

Chris Coucke van ACOD Post West-Vlaanderen wijst erop dat er ook gelijkaardige problemen zijn in andere West-Vlaamse steden zoals Roeselare, Kortrijk en Brugge.

Bij bPost in Oostende is een spontane staking uitgebroken

Bekijk hier de reportage

(JG, BELGA, foto SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier