Biermuseum in Brugge mist opening

Redactie KW

Na twee noodzakelijke uitstellen, is organisator Thibault Bekaert zeker : zaterdag zwaaien de deuren van Bruges Beer Museum open.

Een aantal gelukkige prominenten hebben twee weken geleden al kunnen kennismaken met de drie verdiepingen bierplezier op de hoek van de Markt en de Breydelstraat, maar toen was het al duidelijk dat het nog een race tegen de klok zou zijn om de openingsdatum te kunnen halen.

iPad-problemen

Een eerste uitstel kwam er omdat alle ruimtes nog niet volledig afgewerkt waren. Het tweede uitstel was een meer technisch verhaal. De initiatiefnemers hadden enkele omwonenden een toer met de iPads laten doen en daaruit bleek dat de toestellen nog veel kinderziekten vertoonden. En laat die iPads nu net hét futuristisch neusje van de zalm zijn…

De technologie van de iPads in Brugge is zo innoverend dat geen enkel ander museum ter wereld het bezit. Dat maakte het volgens Bekaert ook zo moeilijk omdat men nergens research kon gaan doen. “Onze iPads geven aan elke bezoeker een toegevoegde waarde omdat ze op die manier de onderwerpen zelf kunnen selecteren. Bij het binnenkomen krijgt iedereen op de eerste verdieping een tablet mee met informatie die in twaalf talen aangeboden wordt. Wie echt begaan is met bier in het algemeen kan hier rustig drie à vier uur rondneuzen. Als bijv. dames willen weten wat de combinatie bier en vrouwen zoal doet, dan zoeken ze dat specifiek item uit en krijgen ze daar uitgebreid informatie over.”

Andere thema’s

“Andere thema’s in het biermuseum zijn: bier en gastronomie, de historiek, de rijpingsprocessen, bier en gezondheid, enz. Zo kan elke bezoeker zijn eigen optie kiezen. Nadien kunnen ze nog een drietal consumpties degusteren die in de prijs begrepen zitten.”

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier