"Bier was vroeger veel populairder"

27/04/09 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Bron: Kw

Esen Bierbrouwer Kris Herteleer, een uitgeweken Roeselarenaar, kaapte met het exclusieve bier Cosmos Porter de consumententrofee weg op het Zythos BierFestival. Het bier, dat niet in de handel zal verschijnen, haalde het grootste aantal stemmen van de bezoekende bierproevers.

Op zaterdag 11 april overhandigde Jan Rumes van Zythos, de Confederatie van Belgische Objectieve Bierproevers, de vierde consumententrofee aan Kris Herteleer. Het exclusieve bier Cosmos Porter, speciaal gecreëerd voor het Zythos BierFestival, heeft immers de meeste stemmen van de bezoekende bierproevers behaald. Het winnende bier Cosmos Porter is een speciaal brouwsel. "Het gaat eigenlijk om een experiment", aldus de 53-jarige Kris Herteleer van de Dolle Brouwers. "Normaal gezien wordt bier gemaakt uit hoppe, graan, water en gist. Wij experimenteerden met een melkzuurbacterie en een speciale soort gist die normaal gebruikt wordt voor geuzenbier. We gebruikten ook geen hoppe, waardoor we een fruitige smaak kregen. Het ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!