Biënnale Classica in Wervik trekt de kaart van de topambachten

Redactie KW

De biënnale Classica in Wervik, die een mix biedt van hedendaagse kunst, exclusieve decoratie en levenskunst, trekt de kaart van topambachten. Dat is dinsdagvoormiddag gezegd op een persconferentie bij meesterbloemist Geert Pattyn in Geluwe. Classica selecteerde ruim twintig meesterambachtslieden, edelsmeden en designers, die dankzij hun talent eeuwenoude tradities voorzetten en vernieuwen.

Het tweejaarlijks evenement Classica zet topvaklui aan het werk zodat de bezoeker een uniek beeld krijgt van de passie en kennis waarmee de ambachtslieden eeuwenoude tradities voortzetten. Net als tijdens vorige edities kiest de organisatie opnieuw voor een decoratief kwaliteitsvoorwerp als symbool voor het evenement.

Voor deze editie is gekozen voor een epoquefauteuil die opnieuw bekleed werd en waarvan het houtwerk beschilderd werd met een groene, fluorescerende verf. De stoel wordt gebruikt in alle communicatie rond het evenement, maar is ook prominent aanwezig op Classica zelf.

Extra blikvanger is een tentoonstelling van stoelenverzamelaar en binnenhuisarchitect Benoît Vliegen. Om de bezoekers in alle rust te laten genieten van het aanbod op Classica, werd geopteerd voor liefst acht meter brede gangen.

Classica vindt plaats van 5 tot 13 november in Kortrijk Xpo. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier