Bibliotheekwerking Roeselare nu ook officieel onderdeel van vzw Het Portaal

Redactie KW

Sinds 1 januari maken de medewerkers van de diverse bibliotheken in Roeselare niet langer onderdeel uit van de stad Roeselare. Ze worden opgenomen in de nieuwe juridische structuur van vzw Het Portaal.

In het najaar van 2013 opent het nieuwe kennis – en leercentrum op De Munt officieel z’n deuren. Binnen vzw Het Portaal vidnt onder andere de bibliotheekwerking een plaats. Die vormde tot voor kort een onderdeel van de stad Roeselare maar sinds 1 januari zijn de bibliotheek Albrecht Rodenbach in de Arme Klarenstraat, De Vriendschap op de OLV-Markt en hun filialen ondergebracht in een nieuwe juridische structuur.

De bibliotheekwerking wordt opgenomen in de vzw Het Portaal. Dat betekent dat de meeste personeelsleden niet langer werknemer zijn van de stad, maar van de vzw. Meteen ook de eerste stap naar de itnegratie van de Roeselaarse bibliotheken in de vzw. Het Portaal werkt momenteel een nieuw model uit waarbij levenslang en levensbreed leren centraal staan. Het moet een plaats van ontmoeting, van beleving en van uitwisseling van kennis zijn.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier