Bibliotheek Izegem start met automatisch uitleensysteem

Redactie KW

De Izegemse gemeenteraad keurde de levering en installatie van een automatiseringssysteem voor de stedelijke bibliotheek goed.

Het huidige uitleensysteem van de stedelijke bibliotheek van Izegem dateert van 1996 en is volgens schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA) zo goed als versleten. “Heel wat bibliotheken zijn al overgeschakeld naar een radiogestuurde identificatiemethode en nu stappen ook wij in”, zegt hij. “Met het zelfscansysteem kan de bibliotheekbezoeker zelf boeken uitlenen, inleveren en ook verlengen.” Op die manier is er voor het bibliotheekpersoneel ook meer tijd om de bibgebruikers te helpen.

Het nieuwe systeem heet erg gebruiksvriendelijk te zijn. “Maar we voorzien wel een overgangsperiode om gebruikers bij te staan.” Het automatische scansysteem kost om en bij de 60.000 euro. “We krijgen een subsidie van 20.000 euro van de provincie en aangezien er met de bibliotheken van Oostrozebeke en Zwevegem een groepsaankoop op poten gezet werd, kunnen we nog eens op 5.000 euro extra subsidie.”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier