Bib en archief verhuizen volgende maand

Redactie KW

De Ieperse stadsbibliotheek en het stadsarchief zullen volgende maand verhuizen naar de nieuwe stek op de voormalige Picanolsite langs de Polenlaan en de Weverijstraat. Tijdens de kerstvakantie verhuisde de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) naar de voormalige Picanolfabriek. Maar het gebouw was toen nog niet echt instapklaar, wat voor heel wat problemen zorgde en protest van zowel leerkrachten als leerlingen.

De bibliotheek en het archief wilden pas verhuizen als het gebouw helemaal afgewerkt was en ook volledig uitgedroogd, zodat de boeken en documenten geen schade zouden oplopen in een te vochtig gebouw.

Voor de bibliotheek wordt woensdag 20 mei de allerlaatste dag in de huidige locatie in de Sint-Jansstraat. Daarna gaat de deur onherroepelijk dicht en start de verhuis naar de nieuwe locatie. Alle uitleningen vanaf maandag 20 april lopen automatisch tot vrijdag 31 juli. Tussen 1 april en 1 juli kunnen geen bibliotheekobjecten worden opgevraagd uit andere bibliotheken. Vanaf maandag 29 juni opent de bibliotheek de deuren op de Picanolsite. Ook het stadsarchief sluit vanaf 21 mei haar deuren en is vanaf dinsdag 30 juni opnieuw te bereiken op de nieuwe locatie.

De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) verhuist pas als het schooljaar en de examens afgelopen zijn in de loop van de maand juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier