Bezwaren tegen natuurinrichtingsproject Biscopveld

Redactie KW

Er zijn 46 bezwaren ingediend tegen het natuurinrichtingsproject Biscopveld waarvoor het Agentschap Natuur en Bos 3,6 miljoen euro uittrekt. Het project gaat over een gebied van 1.015 hectare, gespreid over de gemeenten Wingene, Beernem, Ruiselede en Oostkamp.

Volgens de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap Natuur en Bos werden de bezwaren ingediend wegens een aantal onduidelijkheden in het dossier. Zo vreesden een aantal bewoners van de Predikherenstraat in Wingene voor een onteigening, kwamen er opmerkingen over de kapwerken die nu reeds bezig zijn maar apart vergund werden en opmerkingen van omwonenden voor het verontdiepen van de Blauwhuisbeek om verdroging van de bodem te bestrijden.

De bezwaren betekenen geen vertraging voor het natuurinrichtingsproject waarvan de werken normaal volgend jaar kunnen starten en gespreid zullen worden over meerdere jaren. Bij dit project worden nieuwe wandel- en ruiterpaden aangelegd, infiltratievijvers aangelegd aan de bron van de beken en de herstelling van bestaande veldvijvers.

(belga/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier