Bezoekerscentrum De Nachtegaal De Panne klaar voor druk najaar

Redactie KW

Het bezoekerscentrum De Nachtegaal in De Panne heeft dit jaar al 38.000 mensen over de vloer gekregen, dat is een stijging van 26 procent. Een gevarieerd activiteitenprogramma ligt mee aan de basis van dat succes. Ook dit najaar zijn er nieuwe pakketten. Het is ook uitkijken naar het nieuwe natuurfestival begin oktober.


Steeds meer mensen vinden de weg naar het bezoekerscentrum in de Olmendreef. Om alle leeftijden aan te spreken, pakken de educatieve medewerkers van De Nachtegaal uit met nieuwe kleuterpakketten. „We hebben een aantal bestaande programma’s voor kleuters herwerkt maar vooral nieuwe activiteiten bedacht”, zegt Bruno Remaut. „Bedoeling is kinderen dichter bij de natuur te brengen door hun zintuigen te prikkelen. Voor kinderen van de eerste kleuterklas hebben we het programma ‘Een dagje aan zee’. We hebben een huisje gemaakt waar we de klaspop een dag zullen volgen. Hij staat op en trekt zijn jas aan om de natuur in te trekken. De jas linken we aan de verschillende soorten vachten. De zee bootsen we na met een blauwe doek. Sommige leerlingen mogen een vis spelen en onder het doek kruipen, anderen zijn een vogel en mogen boven het water stappen. Uiteraard wordt er ook gevist.”

Naam voor eekhoorn

Begin oktober vindt in De Panne voor het eerst een natuurfestival plaats. De mascotte is een eekhoorn. „Uit het vroegere Melipark zijn wel eens Aziatische grondeekhoorns ontsnapt en die vinden we nog altijd in ons Calmeynbos. Er wonen er 200 tot 300 maar de populatie blijft stabiel. Omdat dit dier typisch voor ons bos is, hebben we het tot de mascotte van het natuurfestival uitgeroepen. Mensen die een originele naam hebben voor het dier mogen dat altijd naar ons doorsturen. De winnaar krijgt een leuke prijs”, aldus Bart Vandepoele.

Natuurfestival

Het natuurfestival op 4 en 5 oktober wordt beslist een topper met allerlei natuurvriendelijke activiteiten. Het gemeentebestuur werkt daarvoor onder andere samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en De Nachtegaal.

(GUS)

Originele namen voor de eekhoorn mag je mailen naar bart. vandepoele@lne.vlaanderen.be. Info : www.vbncdenachtegaal.be.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Het Wekelijks Nieuws Kust) van 5 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier