Bezoekers krijgen blik achter de schermen bij brouwerij Feys in Roesbrugge

Redactie KW

Een groot aantal bierliefhebbers maar ook veel bezoekers die belangstelling hadden in oude brouwerijen en de artisanale productie van het gerstenat zakten zondagnamiddag af naar de Bergenstraat in Roesbrugge bij Poperinge.

Daar konden de gebouwen van de oude brouwerij ‘Feys’ bezocht worden. Momenteel worden reeds enkele delen van deze oude geklasseerde brouwerij hersteld en heropgebouwd.

Ooit één van ‘s lands grootste brouwerijen

Hendrik Nelde, de bezieler van de restauratie van deze oude brouwerij, leidde de bezoekers rond in de gebouwen en gaf toelichting over de perspectieven en toekomstplannen die dit nieuwe brouwerijproject zal bieden. De Brouwerij ‘Feys’ was in het begin van de twintigste eeuw één van de grootste brouwerijen van het land. In deze brouwerij werd tot 1965 de “Forte Brune’ gebrouwen, die zelfs in Egypte een speciale prijs behaalde.

Straks met kunstprojecten

De komende jaren zal opnieuw bier worden gebrouwen na een grondige restauratie van de gebouwen. Ook tal van andere projecten zullen in de toekomst in deze brouwerij worden opgestart, zoals onder meer kunstprojecten. Pierre Feys, van de laatste generatie brouwers, was eveneens tijdens de rondleiding aanwezig.

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier