Bezoek van Zwitserse ambassadeur blijkt leugen

Redactie KW

Op het stadhuis van Veurne wilden donderdagochtend rond 9 uur drie mannen veiligheidscontroles uitvoeren voor een onaangekondigd bezoek van de ambassadeur van Zwitserland rond 11.30 uur dezelfde voormiddag nog. Dat zegt Jan Verfaillie, burgemeester van Veurne. Het bleek om een leugen te gaan.

De drie inspecteurs toonden hun vergunningen om zo de gebouwen van de stad te kunnen betreden. Niemand in Veurne was op de hoogte van het hoge bezoek. “We namen meteen contact op met de Zwitserse ambassade”, zegt burgemeester Verfaillie. “Ook daar vielen ze uit de lucht. De ambassadeur was immers op bezoek bij de NAVO in Evere. Ondertussen werd de drie mannen de toegang tot de gebouwen ontzegd. Toen ze onraad roken, gingen ze er plots van door.”

De burgemeester ziet twee mogelijkheden: “Ofwel waren ze op strooptocht of hun strooptocht aan het voorbereiden, ofwel waren die mannen ingeschakeld voor één of ander televisieprogramma. De toekomst zal het uitwijzen.”

Verfaillie liet officieel klacht indienen bij de politiediensten. “En in één adem werd met de ambassade van Zwitserland afgesproken dat de ambassadeur officieel zal ontvangen worden in Veurne om te genieten van onze prachtige stad”, besluit burgemeester Jan Verfaillie. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier