Bezetters Lappersfortbos zoeken extra activisten

Redactie KW

De bezetters van het Lappersfortbos in Brugge hebben een oproep gelanceerd om meer mensen in het bos te krijgen. Ze vrezen dat de ontruiming elke dag kan worden ingezet.

Als de ontruiming begint, vragen ze om met velen af te zakken en het bos binnen te dringen. Op 31 januari organiseren de bezetters een solidariteitsdag.

Volgens de informatie van de bezetters zijn er contacten gepland tussen de boseigenaar GDF Suez/Fabricom en de Brugse politie over een nieuwe ontruiming. Op 14 oktober 2002 werden de bezetters al een door massale ordemacht uit het bezette bos gehaald. Eind vorig jaar bevestigde de Brugse vrederechter op vraag van de eigenaar dat het bos wederrechtelijk wordt bezet en een nieuwe ontruiming kan plaatsvinden.

De solidariteitsdag moet volgens de bezetters bewijzen dat er leven is in het stuk natuur dat ten dode is opgeschreven. De bezetters roepen iedereen op om naar het bos af te zakken om muziek te maken, theater en dans te brengen, boeken te lezen en informatie te verspreiden. Als het bos tegen 31 januari is ontruimd, wordt de solidariteitsdag afgelast. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier