Bewonersplatform wil Pervijze omtoveren tot bloembollendorp

Redactie KW

Het bewonersplatform van Pervijze is een actie gestart om bloembollen in te zamelen. De bedoeling is om alle bollen dit najaar te planten zodat het dorp volgende lente een kleurrijk bloemendorp is.

“Als bewonersplatform zouden we eenvoudigweg het stadsbestuur kunnen vragen om bloembollen aan te kopen voor Pervijze, maar we willen liever een ludieke inzamelactie houden. Op die manier willen we de dorpsbewoners het signaal geven dat het bewonersplatform zich wil inzetten voor het dorp”, vertelt Bart Deferme, coördinator van het bewonersplatform. Het opzet van de actie is dan ook heel simpel. “Als iedereen die bloembollen staan heeft, er nu een paar aan ons wil geven, zullen we er vlug een grote hoeveelheid hebben. En hoe meer, hoe liever.”

Mensen die bloembollen willen schenken, kunnen die op verschillende plaatsen deponeren in daartoe voorziene inzamelemmers. In het najaar moeten alle ingezamelde bloembollen geplant worden. Het bewonersplatform rekent hiervoor op de inzet van de Pervijzenaars om een werkgroep op te richten die deze klus zal klaren.

(EDP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier