Bewoners Vorse Vijvers en Leugenboombos mogen blijven

Redactie KW

Er is goed nieuws voor de bewoners van de Vorse Vijvers in Wingene en het Leugenboombos in Koekelare. Op die twee locaties, beide ingekleurd als recreatiegebied, mocht je tot op vandaag niet permanent wonen. Maar Vlaams minister voor ruimtelijke ordening Philippe Muyters heeft nu een bestemmingswijziging van de provincie goedgekeurd, waardoor iedereen er zonder problemen kan blijven wonen.

In het bosrijke gebied De Vorse Vijvers op de grens van Wingene met Hertsberge staan meer dan 150 weekendverblijven. Die stonden tot vandaag in recreatiegebied, en permanent wonen was er dus verboden. Maar al jarenlang woont drie kwart van de eigenaars hier permanent, en dus illegaal. Maar door de omvorming van recreatiegebied naar recreatief woongebied kunnen de bewoners er nu zonder problemen blijven wonen.

En ook in het Leugenboombos, op de grens van Koekelare en Gistel, kunnen de zo’n 20 vaste bewoners van de verblijfsvilla’s opgelucht ademhalen. Ook zij kunnen er zonder problemen blijven wonen. Voor twee recreatiegebieden met bewoning, de Nonnebossen en het Vijverbos in Zonnebeke, zoekt de provincie nog een oplossing.

(LOR/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier