Bewoners van uitgebrande woning voor onderzoeksrechter

Redactie KW

(UPDATE) Een uitslaande brand heeft woensdag in de vroege morgen een huis in de doodlopende, smalle Lepestraat in Veldegem volledig verwoest. De bewoners – die woensdag normaal uit het huis zouden gezet worden – zijn opgepakt en verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter. Ze worden ervan verdacht de brand zelf aangestoken te hebben.

Toen de Torhoutse brandweer woensdag even na 6.30 uur ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak van het witgeschilderde huis. De bewoners waren thuis, maar niemand raakte gewond. Binnen in het huis is de ravage enorm. De bovenverdieping is volledig uitgebrand en beneden is er heel veel waterschade. De Lepestraat is een zijstraatje van de drukke Koning Albertstraat.

Bewoners voor onderzoeksrechter

De bewoners – een man van 45 en vrouw van 33 – werden woensdagavond ondervraagd. Donderdagmiddag werden ze voor de onderzoeksrechter geleid. Die oordeelde dat ze voorlopig aangehouden blijven. Het gezin zou net woensdag uit het huis in de Lepestraat in Veldegem gezet worden. Ze worden ervan verdacht de brand zelf aangestoken te hebben maar hebben nog geen bekentenissen afgelegd. Uit onderzoek blijkt intussen dat er zes brandhaarden waren en er zijn ook sporen gevonden van brandversnellers.

(JS/Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier