Bewoners van onbewoonbaar pand in Jabbeke moeten 15.000 euro huur betalen

© Benny Proot
Redactie KW

Conny Naeyaert en Yvan Deloose wonen al twee jaar in een onbewoonbaar verklaard pand in de Jabbeekse Dorpsstraat, ondanks tussenkomst van het OCMW. En omdat ze ondertussen de huur niet meer betaalden, zijn ze onlangs door de vrederechter veroordeeld tot het betalen van 15.000 euro achterstallige huur.

„Het OCMW had ons, nadat het pand onbewoonbaar was verklaard, gezegd dat we dan maar geen huur moesten betalen”, beweert Yvan Deloose. Gevolg is nu dat beide huurders de helft van de huurachterstand van mei 2008 tot en met maart 2011, zo’n 15.000 euro, moeten betalen. Gelukkig de helft maar, dankzij de tussenkomst van advocaat Ignace Vanwynsberghe.

Yvan Deloose en Conny Naeyaert zitten met de handen in het haar. „Hier hebben we toch niet om gevraagd”, stellen ze. „Zowel het OCMW als het gemeentebestuur heeft niets gedaan in die tussentijd. Ook de huisbaar liet alles zoals het is, maar ondertussen komt hij wel met zijn sleutel onze appartementen ongevraagd binnen ! We hebben een maand tijd om te verhuizen of anders komt een deurwaarder alles in beslag nemen en staan we op straat. Waar zijn dan eigenlijk onze rechten als huurder ?”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier