Bewoners van Kunstenaarswijk en Diksmuideweg in Ieper voeren actie tegen industrieterrein Reigersburg

Redactie KW

De bewoners van de Kunstenaarswijk en de Diksmuidseweg Ieper hebben zich verenigd in een comité om actie te voeren tegen de plannen voor een industrieterrein van 45 ha in hun buurt.

Aanvankelijk was de uitbreiding van het industrieterrein gepland op de site Pilkem Ridge. Maar het oorlogsverleden verhinderde dat. uit Uit een achttal locaties selecteerde een studiebureau de omgeving Kunstenaarswijk – Diksmuidseweg als meest geschikte plaats.

De plannen stuiten op verzet van de bewoners in de buurt. Ze stelden een dossier samen waarin ze een tiental argumenten aanvoeren tegen de keuze voor hun buurt. Burgemeester Luc Dehaene is het eens met een aantal aangehaalde elementen, maar “voor het stadsbestuur was het daar of geen bijkomende industriegrond. We kozen dan voor Reigersburg, niet van harte, maar wel voor de verdere ontwikkeling van de stad.”

Gedeputeerde Gunter Pertry bevestigde dan weer dan er zeker geen sprake is van vervuilende industrie en dat de verkeersafwikkeling zeker niet via de Kunstenaarswijk zal verlopen. Intussen heeft het comité Reigersburg een advocaat onder de arm genomen om er hun belangen te verdedigen.

(HV, foto )

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier