Bewoners van Krombekestraat in Stavele willen hardrijders weg

Redactie KW

Twee jaar na het einde van de succelvolle werken aan de dorpskern is er iets wat niet functioneert: het woonerf dat in de Krombekestraat werd aangelegd.

De opgelegde snelheid is hier 20 kilometer per uur, maar zo goed als niemand houdt zich daaraan. “Ik schat dat de snelheid hier tussen de 35 en de 80 kilometer ligt”, getuigt een inwoner. Los van inwoner Luc Leys wil geen enkele bewoner kenbaar gemaakt worden. Maar alle bewoners van het woonerf die wij spreken, zeggen wel dat hun straat geen veilige straat is omdat automobilisten er te snel rijden.”

“Ikzelf woon aan de veiliger kant van de straat”, vertelt een dame. “Maar een tractor reed al twee keren een spiegel af van mijn geparkeerde wagen. En was wat later ook oorzaak van een kras in mijn auto. Spoorkin heeft onlangs snelheidsmetingen gedaan. Het resultaat was geloof ik, dat slechts 15 procent de toegelaten snelheid reed”.

Een drietal betrokken gezinnen contacteerde uiteindelijk het Alveringemse gemeentebestuur. Waarop een delegatie van het schepencollege samen met een verkeersdeskundige van Spoorkin ter plekke de knelpunten kwam bekijken. Structurele maatregelen zijn nu in de maak.

“We voorzien drie grote ingrepen”, vertelt burgemeester Liefooghe. “De aanwezigheid van een woonerf met bijhorende snelheidslimiet van 20 kilometer per uur moet veel opvallender worden aangekondigd. Té veel automobilisten denken wellicht nog dat ze in een bebouwde kom zitten en dus 50 kilometer per uur mogen rijden. Om de straat smaller te maken, wordt de positie van de bloembakken herbekeken. En de inkom van het woonerf ter hoogte van de bejaardenwoningen moet visueel smaller. Daarvoor zal straatmeubilair worden aangewend. We doen ons best om dit alles zo spoedig mogelijk te realiseren. Maar de mensen mogen niet verwachten dat het morgen al zal zijn.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier