Bewoners uit Kachtem willen ook vergoeding voor overlast windmolens

Redactie KW

Een man uit Kachtem bij Izegem wil een financiële tegemoetkoming van Electrabel omdat zijn woning dichtbij een windmolen staat.

Hij reageert daarmee op het feit dat een tiental gezinnen uit Rekkem 100 000 euro krijgen van de energiereus.

Vier jaar geleden plaatste Electrabel twee windturbines in Kachtem. Bewoners van de Mandelmeersenstraat hadden aanvankelijk heel wat last van slagschaduw in de woonkamer. Dat probleem is nu opgelost. Bij een nieuw windmolenproject in Rekkem heeft een tiental gezinnen onlangs een brief gekregen met daarin een voorstel tot financiële tegemoetkoming. Maar de bewoners uit Kachtem hebben nooit een voorstel van Electrabel gezien. Zij zullen brief sturen naar Electrabel met de vraag voor een tegemoetkoming. Volgens hen is de waarde van hun woning gedaald en dat moet gecompenseerd worden, vinden zij.

Reactie Electrabel

Volgens Electrabel maken de bewoners in Kachtem geen aanspraak op een tegemoetkoming, omdat slagschaduw en geluidsoverlast wettelijk geregeld zijn. In Rekkem komt Electrabel wel met geld over de brug omdat de bewoners bijvoorbeeld geen hoge bomen meer kunnen planten, of omdat er wieken over de eigendom zullen draaien. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(LD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier