Bewoners Stasegemstraat Kortrijk protesteren tegen zwaar vrachtverkeer

Redactie KW

De bewoners van de Stasegemsestraat in Kortrijk protesteren tegen de vele zware transporten in hun straat. Aan heel wat huizen hangen er affiches. Dagelijks rijden er tientallen landbouwvoertuigen naar enkele bodemsaneringsbedrijven langs het kanaal Bossuit-Kortrijk.

Initiatiefnemer Wesley Bille: “Al meer dan een jaar communiceren we met de stad over de problematiek van grondtransporten met landbouwvoertuigen door onze straat. Maar tot op heden is er geen beterschap. In tegendeel, het aantal grondtransporten lijkt alleen maar verder toe te nemen. Al van 6u ‘s morgens daveren de eerste transporten door de straat. In eerste instantie waren er de Leiewerken en nu die op hun einde lopen zijn er alweer transporten van de werken aan de R8.”

Veiligheid

Volgens de buurtbewoners komen er nu ook al transporten uit andere gemeenten. Ze spreken van lawaaihinder, maar vrezen ook voor de veiligheid van bijvoorbeeld fietsende kinderen. “De bodemsaneringsbedrijven zijn eigenlijk perfect bereikbaar via de R8. Maar dan zouden de laadbakken wel getrokken moeten worden door trekkers, en niet door tractoren. Want tractoren mogen de R8 niet op. Een andere mogelijkheid is dat het stuk R8 tussen de Gentsesteenweg en de afrit Stasegem niet langer een snelwegstatuut krijgt zodat de landbouwvoertuigen ook via de R8 naar de bedrijven langs het kanaal kunnen.”

De buurtbewoners verwachten dat de stad een oplossing zoekt. Ze rekenen ook op wat begrip bij het Vlaams Gewest en de bodemsaneringsbedrijven zelf.

(BS)

Hieronder vind je het beeldverslag:

Bron: focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier