Bewoners residentie De Kourbe in Gistel luiden de alarmbel voor overlast aan bushalte

Redactie KW

Het aanstootgevende gedrag van enkele individuen aan de bushalte Schoonhof is de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen bij de bewoners van residentie De Kourbe.

Net voor de inkomhal van het gebouw staat een bushalte. Die inkomhal wordt maar al te vaak gebruikt als wachthuisje. Op zich geen probleem. Als het gaat over busreizigers die zich gedragen. Maar hier wringt nu juist het schoentje. Enkele jongeren zorgen voor onaanvaardbare overlast. Achterlaten van zwerfvuil, bevuilen van de vloer in de hal, bommetjes tegen de ruiten gooien, hels lawaai uit hun MP3-speler, agressief gedrag tegenover bewoners die een opmerking durven maken … Een mens zou voor minder aan de alarmklok trekken. “We namen al een paar keer contact op met mensen van het schepencollege. Zonder resultaat.”

Constructief voorstel

Maar hij heeft een constructief voorstel klaar. “Op 100 meter voorbij het gebouw ligt het Rakkersnestpad. Daar een halte met schuilhuisje aanleggen is eigenlijk twee vliegen in een klap slaan.”, stelt Wilfried voor. We vroegen De Lijn om een reactie. Woordvoerder Inge Debruyne liet volgende weten: “Het spijt ons werkelijk te horen en lezen over de overlast die de bewoners van het appartementsgebouw in de Koolaerdstraat ondervinden. De Lijn is dan ook zeker bereid om in te gaan op een initiatief van het stadsbestuur, dat verantwoordelijk is voor de infrastructuur.”

Burgemeester Bart Halewyck. Zijn reactie: “Het schepencollege kent het probleem. Maar een halte verplaatsen doe je niet van vandaag op morgen. De oplossing die een bewoner nu voorstelt, is op een eerste zicht haalbaar en zeker het onderzoeken waard. .”

(AN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier