Bewoners Oude Bruggestraat zijn erbarmelijke staat wegdek beu

Redactie KW

De buurtbewoners van de Oude Bruggestraat in Wingene worden naar eigen zeggen gegijzeld door de lamentabele staat van de verkeersremmers in hun straat. „Elke keer er een vrachtwagen of tractor voorbij dendert, word ik uit mijn bed getrild”, briest klankbord Ronny Sap. „Mijn buren en ik zijn compleet ten einde raad.”

Ronny Sap woont in de Oude Bruggestraat 101, samen met zijn vrouw Regina Van Cauwenberghe en hun drie kinderen: Rino (12), Randy (10) en Ricky (9). Net voor hun drempel ligt sinds 1998 een verkeersremmende wegversmalling.

„Die drempel bezorgt ons al elf jaar kopzorgen”, begint Ronny. „Telkens er een vrachtwagen of tractor over raast, worden we opgeschrikt door een harde bonk. Maar de laatste jaren ging het met de staat van de verkeersremmers sterk achteruit, met alle gevolgen van dien. In de remmer voor onze deur steekt een verzakking van meer dan tien centimeter en wanneer er een vrachtwagen passeert, davert onze woning op zijn grondvesten.”

Ronny klopte al meerdere keren aan bij de gemeente, maar kreeg telkens hetzelfde antwoord. „De weg is een provinciale bevoegdheid, maar waarom kan de gemeente niet wat druk uitoefenen?”, vraagt hij zich af. „In 2006 hebben we al een petitie – ondertekend door ruim honderd mensen – afgegeven, maar ook dat haalde niks uit. De burgemeester is ooit eens om 5 uur ‘s ochtends komen luisteren naar ons probleem, maar natuurlijk passeerde er toen geen enkele vrachtwagen.” (PVH)

Schepen van Openbare Werken Walter Yde:„Zo snel mogelijk verwijderen”

Schepen van Openbare Werken Walter Yde (CD&V) begrijpt de verzuchtingen van de buurt. „Hun opmerkingen zijn volledig terecht”, stelt hij. „Maar we hebben al enkele maanden een overeenkomst met het Vlaams Gewest om de drempels zo snel mogelijk te verwijderen. Alleen moet de aannemer die opdracht met een andere taak kunnen combineren en dat is tot op heden nog niet gebeurd.” Yde benadrukt dat de gemeente op dezelfde lijn staat met de buurt. „Ik raad hen zelfs aan om nog eens een petitie op te starten en die in te dienen bij Bruggen en Wegen. Ook wij zullen nog wat extra druk uitoefenen. Wanneer de drempels effectief geschiedenis zullen zijn? Moeilijk om te zeggen, maar ik hoop toch voor eind dit jaar.” (PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 12 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier