Bewoners morren over heraanleg van Hulststraat

Redactie KW

Doet het stadsbestuur het huiswerk rond de heraanleg van het Rameplein en de Hulststraat weer over of worden na de werken nog kleinere aanpassingen aangebracht ? Op een bewonersvergadering klonk gemor. Niet alleen De Lijn was de schietschijf, de bewoners zijn ook voorstander van enkele rijrichting.

Nog voor de vakantie beginnen de riolerings- en wegeniswerken voor de heraanleg van het Rameplein en de Hulststraat. Op het Rameplein komen twee busstandplaatsen, ruim 50 parkeerplaatsen en gaat meer aandacht naar een pleinfunctie met meer groen. Ook de nabijgelegen Hulststraat wordt grondig aangepakt.

Het stadsbestuur stelde maandagavond de plannen voor en luisterde naar de verzuchtingen van de buurtbewoners. Het voorgesteld concept komt tegemoet aan een aantal verzuchtingen, maar toch blijven sommigen op hun honger zitten.

Bewoners willen de bussen, die naar het Rameplein rijden, uit hun straat weren en zijn meer voorstander van enkele rijrichting, wat ook de druk op het kruispunt met de Conventieweg zou doen afnemen. Er wordt tevens gepleit voor zoveel mogelijk veiligheid en comfort voor de voetgangers.

Er komt zeker opnieuw overleg met De Lijn, want er blijven in Tielt nog een aantal onopgeloste knelpunten. Nog dit : om het probleem met parkerend personeel van schoolinstellingen op te lossen, bekijkt het stadsbestuur eventueel de mogelijkheid voor de aanleg van een ondergrondse parking onder het Hulstplein. Of het huidig plan nog wordt aangepast, zal de komende weken blijken. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier